Werkwijze

In één of meerdere kennismakingsgesprekken wordt er geluisterd naar jouw verhaal. We staan ook stil bij wat jouw verwachtingen en doelen zijn en wat ik als seksuologe voor jou kan betekenen. Het is mogelijk dat u aan één adviesgesprek genoeg hebt of het kan zijn dat verdere therapie is aangewezen. Het is ook mogelijk dat we jouw partner betrekken en dat ik jullie samen of individueel zie.

Tijdens de therapie zelf gaan we samen op zoek naar mogelijke oorzaken, beïnvloedende factoren en eventuele oplossingen. Wanneer je er voor openstaat is het mogelijk dat je oefeningen meekrijgt naar huis, die we dan tijdens het volgende gesprek bespreken. Het kan ook dat er wordt samengewerkt met een kinesist, psycholoog, gynaecoloog of uroloog. Alles gebeurt altijd met jouw toestemming.

We streven er naar de behandeling af te ronden in tien gesprekken, maar dit is van verschillende factoren afhankelijk. Er wordt sowieso een evaluatiegesprek ingelast na een vijftal gesprekken. Na een halfjaar zonder begeleiding kan er ook een afspraak gemaakt worden voor een follow-up gesprek.

Afspraken kunnen plaats vinden van maandag tot en met zaterdag zowel, overdag als ‘s avonds, afhankelijk van uw en mijn agenda.
Alle gesprekken duren 45 à 60 minuten (individueel) tot 75 à 90 minuten (koppel).

Tarief 

Individueel gesprek: 45 euro
Koppelgesprek: 55 euro

U kan uw afspraak kosteloos annuleren of verplaatsen tot 24u voor de consultatie, zo niet wordt er € 15 in rekening gebracht.